Hírek

Beszámoló V. Médiakalandról

Nyomtatás
Kategória: Hírek
Megjelent: 2017. november 05. vasárnap

Az előző évek sikerei alapján, ötödik alkalommal szerveztük meg a Médiakalandot az RMDSZ és a COMMUNITAS közös támogatásával. A kezdetekben a médiaszakos diákoknak hirdetett heti fotós és filmezős tevékenység kibővült a városi és Marosvásárhelyi örmény fiatalokra, akik előszeretettel jelentkeznek a szakmában kiemelkedő emberek mellett mesterséget tanulni. 

A program ideje alatt heti 1-2 alkalommal a szakemberek segítségével konkrét fotózás, filmezés fortélyait sajátították el az ifjak. A mesterek útmutatása alapján saját munkák is születtek. Így egy foto kiállítást készítünk a gyermekek munkáiból, ami az újonnan felavatott Közösségi Házban lesz kiállítva. 

A Médiakaland projekt olyan középiskolás gyergyói és erdélyi gyerekek számára van kitalálva, akiket érdekel a filmezés-fotózás és még nem rendelkeznek elég tapasztalattal. Mivelhogy az iskolában nagyon kevés diák tud órán kívüli tevékenységként különböző projektekben részt venni, a projekt segítségével annyi szakmai tapasztalatra tesznek szert, hogy a jövőben, az iskolában is érdeklődőbben álljanak a tananyaghoz. A gyerekek egy médiastúdió tulajdonosától sajátítják el a filmkészítés művészetét.

A Gyergyói média stúdióban lehetőség volt a tévézés és rádiózás különböző munkaterületeinek, munkakörének kipróbálására. 

A program majdnem 2 hónapot tartott. A házi feladat egy kis film készítése volt a készített képekből. amit a projekt végén november 4.-én mutattak be a Közösségi Házban.

Örvendenénk, ha a kis médiakaland eredményeként, a gyerekek érdeklődése megnőne és az tanulmányok befejezése után, tanulmányaikat kiegészítve kiemelkedő szakemberekké válnának.

 

 

Kulcsár László

 Napi evangélium RSS

evangelium.katolikus.hu
  • Egy alkalommal Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: „Mit gondoltok? Ha valakinek száz juha van, és egy elcsatangol közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyen, és nem megy-e, hogy megkeresse az eltévedtet? Ha aztán szerencsésen megtalálja, bizony mondom nektek: jobban örül neki, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek. Éppen...

   

Copyright © 2016 Gyergyói Örmények.

Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker