Hírek

Beszámoló V. Médiakalandról

Nyomtatás
Kategória: Hírek
Megjelent: 2017. november 05. vasárnap

Az előző évek sikerei alapján, ötödik alkalommal szerveztük meg a Médiakalandot az RMDSZ és a COMMUNITAS közös támogatásával. A kezdetekben a médiaszakos diákoknak hirdetett heti fotós és filmezős tevékenység kibővült a városi és Marosvásárhelyi örmény fiatalokra, akik előszeretettel jelentkeznek a szakmában kiemelkedő emberek mellett mesterséget tanulni. 

A program ideje alatt heti 1-2 alkalommal a szakemberek segítségével konkrét fotózás, filmezés fortélyait sajátították el az ifjak. A mesterek útmutatása alapján saját munkák is születtek. Így egy foto kiállítást készítünk a gyermekek munkáiból, ami az újonnan felavatott Közösségi Házban lesz kiállítva. 

A Médiakaland projekt olyan középiskolás gyergyói és erdélyi gyerekek számára van kitalálva, akiket érdekel a filmezés-fotózás és még nem rendelkeznek elég tapasztalattal. Mivelhogy az iskolában nagyon kevés diák tud órán kívüli tevékenységként különböző projektekben részt venni, a projekt segítségével annyi szakmai tapasztalatra tesznek szert, hogy a jövőben, az iskolában is érdeklődőbben álljanak a tananyaghoz. A gyerekek egy médiastúdió tulajdonosától sajátítják el a filmkészítés művészetét.

A Gyergyói média stúdióban lehetőség volt a tévézés és rádiózás különböző munkaterületeinek, munkakörének kipróbálására. 

A program majdnem 2 hónapot tartott. A házi feladat egy kis film készítése volt a készített képekből. amit a projekt végén november 4.-én mutattak be a Közösségi Házban.

Örvendenénk, ha a kis médiakaland eredményeként, a gyerekek érdeklődése megnőne és az tanulmányok befejezése után, tanulmányaikat kiegészítve kiemelkedő szakemberekké válnának.

 

 

Kulcsár László

 Napi evangélium RSS

evangelium.katolikus.hu
  • Húsvétvasárnap ketten a tanítványok közül egy Emmausz nevű faluba mentek, amely Jeruzsálemtől hatvan stádiumra (két-három óra járásnyira) fekszik. Útközben megbeszélték egymás között mindazt, ami történt. Míg beszélgettek és vitatkoztak, egyszerre maga Jézus közeledett feléjük, és hozzájuk szegődött. Ők azonban nem ismerték meg őt, mert látásukban akadályozva voltak. Jézus megkérdezte őket:...

   

Copyright © 2016 Gyergyói Örmények.

Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker