Hírek

Kézműves Foglalkozások az Örményeknél

Nyomtatás
Kategória: Hírek
Megjelent: 2017. december 30. szombat

Az Örmény közösségi házban az idén a gyermekek kényelmesen tudtak dolgozni. Sikerült a házat lakhatóvá tenni, hála minden támogatónknak. Bár még van dolog a központi fűtés szerelésnél, de az új padok és asztalok meg a felújított ház már óriási segítség volt előző évekhez képest.

   


Kézműves tudást már az idők során több tábor alkalmával sajátítottuk el, úgy a gyermekek mind a felnőttek, akik elkísérték a fiatalokat.
Nagyon kedves tevékenység, mert egyszerre öröm vezetőnek és gyermeknek. Ugyanakkor a  készségek fejlesztését és a kreativitást fejleszti, és nem utolsó sorban a csapatszellemet is erősíti.

Olyan termékeket készítettünk, amelyek hasznosak és kedvesek, azért hogy ne kerüljenek majd valamelyik doboz aljára porosodni. Szívesen készítettek a gyerekek ajándékokat, amelyeket a szülinapokra ajándékoztak egymásnak, továbbá karkötőket, hajdíszeket, fülbevalókat, de nem utolsó sorban a kedvencek között van az üvegfestés is, amit egy kedves művésznőtől tanultak. Ilyenkor mindig előkerültek az örmény motívumok az ikon készítések alkalmával.

  

A foglalkozások mindig hét végén, szombaton voltak, ahova általában 10-20 gyermek került össze. Ezek nem mind örmény származású gyerekek, hanem barátok, ismerősök, iskolatársak. Nagy szeretettel szorgalmazzuk, hogy mindig hívjanak meg más ifjakat is, mert nem rejtjük a véka alá tudásunkat és szívesen tanulunk másoktól.
Az idén az adventi készülődésekkel és a karácsonyi díszítésekkel zárultak a foglalkozások.
Reméljük jövőben is lehetőségünk lesz a tevékenység folytatására és új ágazatokat is elkezdhetünk, mint az örmény szőnyeg-bogozás, vagy a sütemény készítés és a régi eszközök kézzel való elkészítése.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alap támogatását!

Minden kedves résztvevőnek és támogatónak egy Áldásos Boldog Újévet kívánunk!

Kulcsár LászlóNapi evangélium RSS

evangelium.katolikus.hu
  • Húsvétvasárnap ketten a tanítványok közül egy Emmausz nevű faluba mentek, amely Jeruzsálemtől hatvan stádiumra (két-három óra járásnyira) fekszik. Útközben megbeszélték egymás között mindazt, ami történt. Míg beszélgettek és vitatkoztak, egyszerre maga Jézus közeledett feléjük, és hozzájuk szegődött. Ők azonban nem ismerték meg őt, mert látásukban akadályozva voltak. Jézus megkérdezte őket:...

   

Copyright © 2016 Gyergyói Örmények.

Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker