Hírek

Kézműves foglalkozás - 2. évad

Nyomtatás
Kategória: Hírek
Megjelent: 2019. január 11. péntek
A kézműveskedés július hónapban kezdődött. Foglalkozásonként 10 -15 gyermek és fiatal gyűlt össze az örmény Közösségi házban hetente, szombatonként és különböző dolgokat készítettek.
Előző évben több volt a hagyományos értelemben vett kézműves munka, az idén viszont több volt az olyan tevékenység mind például a régi székek csiszolása és festése, különböző templomi és a közösségi házba való dolgok újrakészítése és kitalálása. Ezek a dolgokat a későbbiekben kiállítások elemeiként is szeretnénk használni.
A kézműves tevékenységet úgy tudnám jellemezni, mint a hasznos dolgok javítása és néhány segéd elem kitalálása, elkészítése.
Nem hiányzott a szórakozás és a sütkérezés sem, hiszen néhány rendezvényhez a kis csapat komoly segítség volt azáltal, hogy megtanulta és elkészítette az angadzsaburt, a levesbe befőzendő tésztát, ami nagyon sok kézi munkával és türelemmel készül el. Készült sütemény is, ami nem került kínálkozásra. A foglakozás kiterjedt a színes üveg festésre is örmény motívumokkal, de volt érdeklődés a modern spray festés iránt is. Mikor szép idő volt a kerti padok festése volt soron. Adventre készülve adventi koszorúkkal örvendeztettek meg az ífjak. 
Az egy-egy napi tevékenység két órára volt tervezve, délután négytől, de voltak aki még este nyolckor is a közösségi házban üveget festett. A tevékenységet irányítók között is mindig került valaki, aki tovább tudott maradni így mindig felügyelet mellett voltak a fiatalok.
 
Nagy segítség volt az idén vásárolt székek, melyeket a Bethlen Gábor Alaphoz leadott nyertes pályázatból sikerült beszerezni. 
Próbálunk nagy hangsúlyt fektetni a kézműves foglalkozásokra és újabb fiatalokat bevonni ebbe a tevékenységbe, hisz ezek a foglalkozások közösség-építő szereppel bírnk, ami fontos a szervezetünk számára.
 
Ezúttal is köszönjük a Bethlen Gábor Alap támogatását!
 Napi evangélium RSS

evangelium.katolikus.hu
  • Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel...

   

Copyright © 2016 Gyergyói Örmények.

Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker