Hírek

Gyergyói Örmény Napok

Nyomtatás
Kategória: Rólunk a médiában
Megjelent: 2007. április 17. kedd

Örmény napok – Örmény szem

Háromnapos, dús programot kínáló rendezvényt szerveztek a Görög Joachim Társaság tagjai, a gyergyói örmény fiatalok.

A Gyergyószentmiklós életében, központjának kialakításában meghatározó szerepet játszó örménységrõl – mint Madaras Szilárd a megnyitón hangsúlyozta – most, a várossá válás 100. évfordulóján illõ megemlékezni, a velünk élõkrõl többet tudni. A Pro Art Galériában a budapesti Dukai Ditta, aki fél évet töltött Jerevánban, a mai Örményországot mutatta be, majd kis örmény kultúrtörténetet ismertetett. Madaras Péter a gyergyói örmény házak régi és mai képét állította szembe, megismerhettük „közelebbrõl" Görög Joachim munkásságát Baróti László Sándor örmény katolikus plébános elõadásából, hallhattunk örmény dalokat és láthattunk értékes dokumentumfilmeket.

A rendezvényszervezõk, Buslig Barna, Fehér Csongor, Madaras Szilárd és Selyem András ezen alkalommal indították útjára az Örmény Szemmel címû idõszakos kiadványukat is, mi több, az örmény napok záróakkordjaként örmény édességet, gozinachot kóstoltattak a jelenlévõkkel. A kezdeményezés dicséretes, az apró bakikból jövõre tanulni lehet, melyek kiküszöbölésével tán az is elérhetõ lesz, hogy ne csak maroknyian érdeklõdjenek e rendezvények iránt.

BALÁZS KATALIN, Hargita Népe, 2007. április 16.Napi evangélium RSS

evangelium.katolikus.hu
  • Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel...

   

Copyright © 2016 Gyergyói Örmények.

Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker