Integrálódás és befogadás, Örmény-Magyar együttélés Gyergyóban

Beszámoló

Érdekes esemény helyszíne volt az Örmény Közösségi ház november utolsó vasárnapján, amikor az egybegyűltek egy rendhagyó fotókiállítást tekinthettek meg, az együttélés, az örmény-magyar jó együttélését bemutató fotópályázat keretében.

A közösségek együttélésére, az évek során megörökített képek, számos eseményt sorakoztattak fel, amely nemcsak örmény közösségünkre, hanem Gyergyószentmiklósra is pozitívan hatott.

A fotókiállítási projektben való részvételt több mint 500 kép képviselte. Sok érkezett hozzánk különböző személyektől, gyerekektől és idősektől, amatőr és profi fotósoktól egyaránt.

Ezekből a képekből választották ki a legjobb 45 fotómunkát, amelyeket 2021. november 28-án a Gyergyószentmiklósi Örmény Közösségi Házban élő és online részvétel mellett mutattuk be.

A premieren sok fotós és a fotóművészet iránt szenvedélyes fotós is jelen volt. A képeket hosszabb ideig tartjuk kiállítva, megtekintgetést biztosítva minél több érdeklődőnek. Több mint 55 ember vett részt.

Érdekesnek találtuk, hogy az örmény közösségtől eltérő embereknek milyen elképzelésük van az örmény értékekről, a közösségről. Rátekinthettünk azokra az örmény értékekre, amelyek más nemzetiségek értéklistájában is megtalálhatók. Betekintést kapunk magunkról külsősök segítségével, ami fontos az örmények besorolásának megítélésé szempontjából.

A kiállítás a kiválasztott képeken keresztül sok emberhez eljut, szeretnénk más városokban és közösségben is bemutatni.

A Communitas segítségével a képeket szerkesztettük, kinyomtathattuk, nyilvánosságra hoztuk.

Köszönet a Communitas Alapítványnak a rendezvény támogatásáért.

Kulcsár László
2021. december 10

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME