IX. Magyar-örmény fiatal családok találkozója - beszámoló

Októberben tartottuk meg a Magyar-örmény fiatal családok találkozóját, amely ebben az évben a 9. kiadásához érkezett. Mindig nagy hangsúlyt fektetünk az örmények identitástudatára és a közösség összetartozását erősítő programokra.

Ilyen találkozások alkalmával fontos szerepet tulajdonítunk, hogy megismerjünk más örmény közösségeket. Ebben az évben a tulcsai örmény közösséget látogattuk meg. Tulcsán az ottani örmény közösség vezetője fogadott minket, elmesélte az ottani örmények történetét, mindennapi életét. Szomorúan vettük tudomásul, hogy a tulcsai örmények kevesebb mint 50-en vannak és folyamatosan fogynak. A Világosító Szent Gergelynek szentelt örmény templomot sem tudják fenntartani, ezért használatba adták az román ortodox híveknek. Ez alkalommal is tudatosult bennünk, hogy milyen fontos az örmény közösség megtartása, és az örménység tudatosítása a fiatalokban, hogy ne járjunk úgy, mint a tulcsai örmények. A találkozás után meglátogattuk a tulcsai Világosító Szent Gergely örmény templomot, majd a találkozó a Duna Deltában Szentgyörgyön folytatódott.

 

A következő hétvégén, okt. 8.-án az örmény közösségi házban tartott előadást Kulcsár László az Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület elnöke a fiatal családok fontosságáról és az eddig lezajlott rendezvényekről. Itt került sor az emléklapok átadására is, majd egy közös ebéd következett a közösségi ház udvarán.

 

A rendezvény vasárnap, okt. 9.-én örmény-katolikus szentmisével zárult az örmény templomban.

A rendezvény a Hargita Megye Tanácsa támogatásával valósult meg.

      

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME