Plébánia könyvtára

[örmény írás] Conciliationis Ecclesiae Armeniae cvm Romana ex ipsis Armenorvm Patrvm, et Doctorvm testimoniis. In duas Partes, Historialem, & Controuersialem diuise, Pars Prima. Auctore Clemente Galan

Cím:      [örmény írás] Conciliationis Ecclesiae Armeniae cvm Romana ex ipsis Armenorvm Patrvm, et Doctorvm testimoniis. In duas Partes, Historialem, & Controuersialem diuise, Pars Prima. Auctore Clemente Galan
Kategória:      Plébánia könyvtár
Azonosító:      5032
Szerző:      Surrentinus Galanus, Clemens

Kiadó:      Typis Sac. Congreg. de Propaganda Fide
Nyomtatás:      Róma
Oldalak száma:      0
Price:      0.00
Helyezés:      0 
Borítókép:      no-img_eng.png
Leírás:      A szerző Aloysius Capponius bíborosnak ajánlja művét, majd az olvasóhoz szól. Ezt követik a különéle jóváhagyások. Ezután névmutató következik latin és örmény nyelven.

Az örmény egyház és állam történetét foglalja össze Bertalan és Tádé apostolok megérkezésétől. Az apostolok működésének leírása után az örmény egyház megalakulását, az örmény pátriárkák uralkodását foglalja össze Világosító Szent Gergelytől kezdve, és leírja az örmény hierarchia rendjét. Ezután VIII. Orbán pápának az örmény egyházi és világi vezetőkkel való levelezését találjuk meg különféle dogmatikai és egyháztani kérdésekről. A levelezés után folytatódik az örmény pátriárkák sorának története. A szerző leírja a görög Theorianus és az örmény pátriárka disputáját is az egyház egységéről. Majd a különféle örmény zsinatokról számol be. Majd a domonkos misszionáriusok örményországi hittérítői sikereit foglalja össze.

A hátsó fedőlap belsején a következő kézírásos latin versike található: Cum fueris semper bonus/ et omnia malo pronus/ quesivisti fatibulum/ invenisti patibulum.
Book Library, by OrdaSoft!

Támogatók

 

 

Látogatók

Oldalainkat 51 vendég és 0 tag böngészi

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME