Temető

 

 

 

Egy egyházközség számára a temető a múltjának egy darabja. A Gyergyószentmiklósi Örmény temetőben ez a visszatekintés 1855-től kezdődik, a legrégebbi síremlék ebből az évből való. A temető digitális adatbázisának kialakításával, kettős célunk volt. Egyrészt tisztelegni szeretnénk őseink emléke előtt, nem hagyva hogy feledésbe merüljenek, ugyanakkor a távoli hozzátartozók számára így talán elérhetőbb távolságba kerülnek elhunyt szeretteik. Másrészt segítséget szeretnénk nyújtani a statisztikai- és családfa kutatások számára, hiszen a többrétű keresés nem csak a nevekre, de az életkorra, születési és elhalálozás évre is kiterjed, illetve a fényképek mellett a sírfeliratok is megtekinthetők.
 
A temető felmérését 2006-ban a Babes-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata topográfus hallgatóinak egy csoportja, szerződés alapján végezte, létrehozva a szöveges adatbázis első formáját is. Későbbiekben államvizsga dolgozat keretében (szerző Kedves Mária Magdolna) 2009 tavaszán felújítódott úgy a térképi mint a szöveges adatbázis, és elkészültek a sírkertek, hantok, fejfák fényképei is. A digitális adatbázis internetes elérhetőségét Pál Tibor és Magyari-Sáska Zsolt egyháztanácsosok végezték. 
A 2009-es aktualizálás még feltöltés előtt van, ha azonban Ön hiányosságokat észlel az ezt megelőző időszakra vonatkoztatva, észrevételét kérjük küldje a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." target="_blank">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Segítő szándékat előre is köszönjük.
 
A Gyergyószentmiklósi Örmény temető, az örmény közösség magántulajdona, működését a 2009 augusztuságban felújított, alábbiakban is közzétett szabályzat határozza meg.

 

A TEMETŐ DIGITÁLIS ADATBÁZISA                                                     Temetőszabályzat

 Napi evangélium RSS

evangelium.katolikus.hu
  • Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel...

   

Copyright © 2016 Gyergyói Örmények.

Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker