Weblap

 

"A hagyományok megtartása modern eszközökkel" - szellemében született meg a gyergyószentmiklósi örmény közösség honlapja. Ezzel a gyergyószentmiklósi kis közösség bekerült az internetes világháló nagy családjába. A Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület legelsõ megvalósításaként készült el a ma  már elengedhetetlennek számító internetes ismertetõ a gyergyói örménységrõl.
A honlap célja megismertetni az érdeklõdõvel a gyergyószentmiklósi örmények történelmét, mindennapi életét, népszerûsíteni a rendezvényeit, megmutatni a világ számára, hogy ez a közösség él, élni akar és hogy aktívan tevékenykedik ennek érdekében.
Az ide látogató betekintést nyer a gyergyószentmiklósi és az erdélyi örmények történetébe, beszámolókat talál a közelmúlt rendezvényeirõl, friss híreket tudhat meg a közösségrõl.
Mivel az örmény közösséget leginkább a vallása tartja össze dominál a vallásos jelleg. Bemutatásra kerül a lelkipásztor, a különbözõ vallási csoportok és minden ami a gyergyószentmiklósi örményekkel kapcsolatos. A képekkel gazdagon illusztrált honlapon található még vendégköny, fel lehet íratkozni a levelezõlistára és örmény zenét is hallgathatunk.

A honlap még nem teljes, folyamatosan bõvül és egyre gazdagodik az itt található információ.

 Szívesen látunk minden kedves látogatót.
A honlap a http://www.gyergyoiormenyek.ro címen érhetõ el.