„Médiakaland másodszorra”

Szakmai gyakorlat média szakos fiataloknak


A Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület (GYÖKE) szervezésében, a Communitas Alapítvány támogatásával 2014. szeptember 5 és 30 között egy rövidfilm készítésének projektjébe vágott bele, mely örmény fiatalok szemszögéből világítja meg az örmény rendezvényeket és szokásokat.


     A kis stáb a Batthyány Ignác Szakközépiskola médiaszakos diákjaihoz csatlakozó érdeklődő 25 diákokból állt, akik Berszán Árus György szakmai irányítása mellett szeptemberi hétvégeken több alkalommal összegyűltek Gyergyószentmiklóson. A találkozás célja az volt, hogy a fiatalok szakmai támogatás mellett és a mai piac igényei szerint megismerjék a filmezést. A fiatalok tapasztalat szerezhettek, amit majd a jövőben, a piacon való elhelyezkedésben kamatoztathatnak.
    A projekt 2010-ben kezdődött, de a 2014 egy kiemelkedő mérföldkő, amikor az előző próbálkozások részbeni kudarca ellenére a fiatalok megértették az ajánlatban rejlő lehetőséget és aktívan bekapcsolódtak a programba. Sikerült a Gyergyói Medencében működő szakmai csoportok érdeklődését is felkelteni, és két fontos dologban megegyezni: a további programokban fiataloknak nagyobb teret kell adni a tapasztalatszerzésre és a kiemelkedő fiatalokat további fejlődési lehetősségekhez kell hozzásegíteni.
    A Médiakaland a jövőre kibővül sajtó és reklámszerkesztéssel is, már a nyári időszakban bevonjuk a fiatalokat plakátok készítésére és a többi promóciós anyagok előkészítésére. Az elkészült rövidfilm látható lesz a weboldalon, facebookon is.

  Programfelelős
Papp Dorottya

2014. szeptember 30.

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME