Örmény kincskeresés-premier a Gyergyó-medencei fiataloknak

Hagyományteremtő céllal szervezi meg az  I. Gyergyói-medencei Örmény Kincskereső Vetélkedőt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács. A szeptember 5-én szombaton zajló vetélkedőre szeptember 1-jéig várják a jelentkezőket.

Minden gyergyói-medencei településről 5 fős csapatokat vár a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (GyTIT),  acsapattagoknak 14-19 év közöttieknek kell lenniük.

Rendezvényünk célja az örmény kultúra bemutatása, illetve a Gyergyói-medencében a magyar-örmények és a székelyek együttélésének ismertetése - áll a szervezet versenyre toborzó felhívásában.


Kincskereső Vetélkedő a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumnál | Fotó: GyTIT

Minden csapatot "zászlóval és jókedvvel" szeptember 5-én reggel 9 órára várnak a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium dísztermébe. Az egész napos program előadással kezdődik, ezt követi egy flashmob, majd jön a kincskeresés, amelyet díjazni fognak. Üstben főzött gulyás lesz a csapatok szabadtéri eledele, és a nap végéről a koncert sem marad el - ígérik a szervezők.

A bejelentkezéseket szeptember 1-ig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre várják..

 Gellért Edit, www.maszol.ro,  2015. augusztus 26.

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME