Hírek

Haladnak az örmény közösségi ház munkálataival Gyergyószentmiklóson

Nyomtatás
Kategória: Rólunk a médiában
Megjelent: 2016. október 31. hétfő

Nemcsak a közösséget, hanem a közösségi házat is tovább építik a gyergyószentmiklósi örmények. Kulcsár László projektmenedzser a jelenlegi helyzetről tájékoztatott és a tervekről is szólt, decemberben ünnepelni szeretnének.

ormenykozossegihaz 005_b
A tervek szerint decemberre lakható lesz a gyergyói örmények közösségi háza

Az egykori kántorlak helyén, 2002-ben épült a gyergyói örmények közösségi háza. A bővítésére több éves várakozás után 2015-ben kaptak anyagi forrást, ekkor kapott az épület új tetőszerkezetet. A 2016-os esztendő a belső munkálatok elvégzéséé volt, az Örménytemplom utcai épület jövőben kapja meg végleges formáját.

A gyergyószentmiklósi örmények közösségi házának tetőterében egy nagyobb gyülekező teret alakítanak ki, amely kiállításoknak, bemutatóknak, fogadásoknak, összejöveteleknek, közösségi rendezvényeknek is otthont nyújt. „Olyan teret szeretnénk kialakítani, ami még az örmény közösségnek nem volt, egy találkozó hely lesz” – mondta el Kulcsár László. A földszinten kialakított teremben továbbra is gyerekfoglalkozások kapnak helyet, mellette marad a már kialakított konyha és a kézműves foglalkozások helyszíne is adott. „A foglalkozásokat rendszeressé szeretnénk tenni, és az idősebb generáció bevonását tervezzük a főzésekbe, úgy látjuk, ezt mindenki szereti. Olyan programokat kínálnák, ahol külön a fiatalok és külön az idősebbek főznének, de tervezzük a közös együttléteket is, hiszen nagyon sok örmény finomság elkészítését tanulhatják meg a fiatalok az idősebbektől” – ismertette Kulcsár László.

A tetőteret leszigetelték, kartonoztak, a rejtett munkákkal már megvannak, a fűtéshálózat és villanyhuzalok is helyükre kerültek, a padlózat is megvan és nemsokára az ablakok is helyükre kerülnek. A meszelés és takarítás után az idénre tervezett munkákat befejezik. Jövőre a végleges világítótestek beszerelése, a fűtőtestek és biztonsági rendszerek felszerelése marad. A tervek szerint a külső szigetélésre, a végső forma megadására is jövőben kerül sor. „A munkálatoknak egyelőre a lakhatósági részét végezzük el idén, és reméljük, hogy decemberbe az új teremben, ünnepélyes keretek között egy szerény imát elmondhatunk” – tette hozzá Kulcsár László projektmenedzser, és további tervekről is szólt, miszerint az örmény közösség megszeretné mutatni értékeit, és a tetőtérben kialakított terem alkalmas lesz erre.

 

Baricz Tamás Imola, www.szekelyhon.ro, 2016. október 27.Napi evangélium RSS

evangelium.katolikus.hu
  • Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel...

   

Copyright © 2016 Gyergyói Örmények.

Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker