Hírek

Zarándoklat Medjugorje-ba

Nyomtatás
Kategória: Hírek
Megjelent: 2016. április 24. vasárnap

Zarándoklat:  Gyergyószentmiklós-Medjugorje
2016 Június 26 - Július 1

 

Tervezett program

1 nap: Indulás a déli órában Gyergyószentmiklósról. Utazás rövid pihenőkkel Magyarországon és Horvátországon át Bosznia-Hercegovinába.

2 nap: Érkezés MEDJUGORJE-ba a koradéli órákban, szállások elfoglalása, szentmise, Olga (idegenvezető) előadása Medjugorje történetéről, szabadprogram, vacsora, este szentségimádás.

3 nap: Reggeli, szentmise, indulunk a Jelenések Hegyére, itt elmondjuk a teljes rózsafüzért és mindenkinek lehetősége lesz a jelenések helyén imádkozni a Szűzanyához. Délután meglátogatjuk a drogfüggők táborát, akik a Szűzanya segítségével gyógyulnak ki szemmel láthatóan a függőségből, ezt követően indulunk Mostar-ba. Mostar egy gyönyörű török hangulatú kisváros, amely az Öreg híd és környékének a szépsége miatt már évtizedek óta a világörökség része. Innen megyünk Blagaj-ba. A Buna folyó egy kétszáz méter magas sziklafal alól bukkan elő a város határában, ami a világ legbővebbvizű forrása. Ide illesztettek egy kolostort (Tekija) az 1500-as évekbe, a Táncoló Dervisek  rendjének otthonaként. Este vacsora, szentmise és szentségimádás.

4 nap: Reggel korán felmegyünk Krizsevác hegyére, elvégezzük a keresztutat, utána reggeli, majd egy kis utazással elérjük a Kravica vizesést ami a világ ötödik legszebb vízesése. Itt lesz egy pár órás fürdőzési lehetőség, estére érkezünk vissza a szállásra, vacsora; szentségimádás.

5 nap: Reggeli, majd szabad program délig és ezt követően a megegyezett órában indulunk haza.

6 nap: Érkezés haza a déli órákban.

- A program természetesen sorrendben módosulhat, ezen kívül még van esélyünk, hogy Vicka látnok fogadja a kis csapatunkat (ez a helyszínen derül ki!!!)
- A zarándokút ára 180 Euro. Az ár tartalmazza az utazást, szállást, reggelit és vacsorát valamint a magyar idegenvezetést. Nem tartalmazza a betegbiztosítást (kb. 20 Ron). Az összeget két részletben is lehet fizetni, 2016 május 20-ig 80 Euro-t és 2016 június 20-ig a maradt 100 Euro-t.


Érdeklődni Bíró Zsolt-Imre, gyergyószentmiklósi örmény kántornál lehet, vagy a 0746-926807-es telefonszámon.Napi evangélium RSS

evangelium.katolikus.hu
  • Húsvétvasárnap ketten a tanítványok közül egy Emmausz nevű faluba mentek, amely Jeruzsálemtől hatvan stádiumra (két-három óra járásnyira) fekszik. Útközben megbeszélték egymás között mindazt, ami történt. Míg beszélgettek és vitatkoztak, egyszerre maga Jézus közeledett feléjük, és hozzájuk szegődött. Ők azonban nem ismerték meg őt, mert látásukban akadályozva voltak. Jézus megkérdezte őket:...

   

Copyright © 2016 Gyergyói Örmények.

Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker