„Az élet kenyerét akarom adni”

„Nagy hittel, reménnyel, örömmel, szabadon jöttem közétek. Ne várjatok mást, mint aki vagyok” - ajánlotta az örmény katolikus egyház híveinek Gál Hunor, a vasárnap beköszönt plébános. A közösség legifjabb lelki vezetője Szépvízen született, négy testvére, egy ikertestvére van. Tavaly szentelték pappá, egy évnyi csomafalvi segédlelkészi szolgálat után kapta az érseki megbízást, hogy az Erdélyben legnépesebb örmény egyházközség plébánosa legyen.
Nemcsak a székely, az örmény is porlik, mint a szikla. Imádkozni kell, hogy legyen jövőnk, mert történelmünk már van - fogalmazott a lelkipásztor, aki legnagyobb feladatát is meghatározta: „az élet kenyerét adni ennek a közösségnek, hogy őrtálló sziklák, lámpások legyünk a jövőnek. Mi emberek egymás számára táplálékká, életté válhatunk.”
A hívek házi feladatot is kaptak újdonsült lelkipásztoruktól: a hét folyamán a Miatyánkot mondva időzzenek el a "mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma" résznél, gondolják végig, hálásak-e a kenyérért, és ők milyen kenyeret kínálnak embertársaiknak.

Balázs Katalin, Gyergyói Hírlap, 2015. aug. 6.

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME