Hírek

Családi napot szervezett az örmény közösség

Nyomtatás
Kategória: Rólunk a médiában
Megjelent: 2018. október 14. vasárnap

A gyergyószentmiklósi örmény közösség összetartása szinte páratlan. Igyekeznek minden korosztályt megszólítani, a családokat mozgósítani rendezvényeik, programjaik keretében. Legutóbb vasárnap tartottak családi napot, amelynek célja az volt, hogy a fiatal családok közvetlen kapcsolatot alakíthassanak ki,ismerkedjenek, közelebb kerüljenek egymáshoz.

    A fiatalok szombaton autóbusszal Gyulafehérvárra kirándultak, ahol részt vettek a Szent Mihály-napi búcsún. Vasárnap a szentmisét követően lehetőség nyílt a visszatekintésre az elmúlt évben, közösen filmet néztek a tavalyi Örmény Művészeti Fesztiválról, visszaemlékeztek a Közösségi Ház építkezésének folyamatára. Az aktív segítségvállalás minden korosztály részéról észlelhető, igyekeznek kivenni részüket a különböző munkálatokban. Emléklapokat osztottak ki, majd a közösen elkészített báránytokányt fogyasztották el jó hangulatban, tartalmas beszélgetések keretében. A kellemes zenét hallgatva az idő kereke is mintha megállt volna, bár már a napsütés ereje elmúlt, a családok annyira jól érezték magukat, hogy nem szívesen váltak el egymástól.

     A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa támogatta.

    Az Örmény Közösségi Házban hamarosan újabb tevékenység lesz, hiszen bővül a konyha újabb gépekkel, és az átadást süteménykostolóval is egybekötik - tudtuk meg Kulcsár Lászlótól, a Gyergyói Örmény Katolikus Egyesület elnökétől.

Barabás Orsolya,
Új Kelet, 2018. okt. 4-10, XXI. évf., 39. számNapi evangélium RSS

evangelium.katolikus.hu
  • Húsvétvasárnap ketten a tanítványok közül egy Emmausz nevű faluba mentek, amely Jeruzsálemtől hatvan stádiumra (két-három óra járásnyira) fekszik. Útközben megbeszélték egymás között mindazt, ami történt. Míg beszélgettek és vitatkoztak, egyszerre maga Jézus közeledett feléjük, és hozzájuk szegődött. Ők azonban nem ismerték meg őt, mert látásukban akadályozva voltak. Jézus megkérdezte őket:...

   

Copyright © 2016 Gyergyói Örmények.

Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker