Családi napot szervezett az örmény közösség

A gyergyószentmiklósi örmény közösség összetartása szinte páratlan. Igyekeznek minden korosztályt megszólítani, a családokat mozgósítani rendezvényeik, programjaik keretében. Legutóbb vasárnap tartottak családi napot, amelynek célja az volt, hogy a fiatal családok közvetlen kapcsolatot alakíthassanak ki,ismerkedjenek, közelebb kerüljenek egymáshoz.

    A fiatalok szombaton autóbusszal Gyulafehérvárra kirándultak, ahol részt vettek a Szent Mihály-napi búcsún. Vasárnap a szentmisét követően lehetőség nyílt a visszatekintésre az elmúlt évben, közösen filmet néztek a tavalyi Örmény Művészeti Fesztiválról, visszaemlékeztek a Közösségi Ház építkezésének folyamatára. Az aktív segítségvállalás minden korosztály részéról észlelhető, igyekeznek kivenni részüket a különböző munkálatokban. Emléklapokat osztottak ki, majd a közösen elkészített báránytokányt fogyasztották el jó hangulatban, tartalmas beszélgetések keretében. A kellemes zenét hallgatva az idő kereke is mintha megállt volna, bár már a napsütés ereje elmúlt, a családok annyira jól érezték magukat, hogy nem szívesen váltak el egymástól.

     A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa támogatta.

    Az Örmény Közösségi Házban hamarosan újabb tevékenység lesz, hiszen bővül a konyha újabb gépekkel, és az átadást süteménykostolóval is egybekötik - tudtuk meg Kulcsár Lászlótól, a Gyergyói Örmény Katolikus Egyesület elnökétől.

Barabás Orsolya,
Új Kelet, 2018. okt. 4-10, XXI. évf., 39. szám

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME