Hírek

Családi napot szervezett az örmény közösség

Nyomtatás
Kategória: Rólunk a médiában
Megjelent: 2018. október 14. vasárnap

A gyergyószentmiklósi örmény közösség összetartása szinte páratlan. Igyekeznek minden korosztályt megszólítani, a családokat mozgósítani rendezvényeik, programjaik keretében. Legutóbb vasárnap tartottak családi napot, amelynek célja az volt, hogy a fiatal családok közvetlen kapcsolatot alakíthassanak ki,ismerkedjenek, közelebb kerüljenek egymáshoz.

    A fiatalok szombaton autóbusszal Gyulafehérvárra kirándultak, ahol részt vettek a Szent Mihály-napi búcsún. Vasárnap a szentmisét követően lehetőség nyílt a visszatekintésre az elmúlt évben, közösen filmet néztek a tavalyi Örmény Művészeti Fesztiválról, visszaemlékeztek a Közösségi Ház építkezésének folyamatára. Az aktív segítségvállalás minden korosztály részéról észlelhető, igyekeznek kivenni részüket a különböző munkálatokban. Emléklapokat osztottak ki, majd a közösen elkészített báránytokányt fogyasztották el jó hangulatban, tartalmas beszélgetések keretében. A kellemes zenét hallgatva az idő kereke is mintha megállt volna, bár már a napsütés ereje elmúlt, a családok annyira jól érezték magukat, hogy nem szívesen váltak el egymástól.

     A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa támogatta.

    Az Örmény Közösségi Házban hamarosan újabb tevékenység lesz, hiszen bővül a konyha újabb gépekkel, és az átadást süteménykostolóval is egybekötik - tudtuk meg Kulcsár Lászlótól, a Gyergyói Örmény Katolikus Egyesület elnökétől.

Barabás Orsolya,
Új Kelet, 2018. okt. 4-10, XXI. évf., 39. számNapi evangélium RSS

evangelium.katolikus.hu
  • Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Melyiktek mondja béresének vagy bojtárjának, amikor a mezőről hazajön: „Gyere ide tüstént, és ülj asztalhoz.” Nem ezt mondja-e inkább: „Készíts nekem vacsorát, övezd fel magadat, és szolgálj ki, amíg eszem és iszom! Aztán majd ehetsz és ihatsz te is?” S talán megköszöni a...

   

Copyright © 2016 Gyergyói Örmények.

Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker