Idén is az identitás ápolása a fő cél

Fényképkiállítással, könyvbemutatóval indította az évet a Gyergyó­szentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület. Kugler Ferenc és Horváth Zoltán György fotótárlata mellett Pálffy Gyula könyvének bemutatóján vehettek részt az érdeklődők szombat délután. Az egyesület vezetője, Kulcsár László lapunknak elmondta: ebben az évben is az örmény identitás ápolása a fő cél.

Kiállítás és könyvbemutató. Lendületesen indítják az évet Fotó: Kulcsár László

Kugler Ferenc Kalotaszeget bemutató, valamint Horváth Zoltán György Erdély értékeit hirdető fényképtárlatát tekinthették meg az érdeklődők a gyergyószentmiklósi örmény közösségi házban, szombaton. A szervező egyesület elnöke, Kulcsár László azt mondta, páratlan szemléletmódon keresztül láthatták az érdeklődők Kalotaszeg szépségeit, míg az erdélyi városokat – főként építészeti szempontból – bemutató kiállítást illetően megjegyezte, elgondolkodtatja, ugyanakkor vezeti is a megtekintőjét.
Pálffy Gyula Szenkovits Marci mókái – Egy furfangos örmény kalandozásai Erdélyben című könyvét is bemutatták az eseményen, majd kötetlen beszélgetés alakult ki a művészek és a rendezvény résztvevői között.
– Többnyire megvalósítottuk a terveinket – összegzett az elmúlt évet illetően Kulcsár László, mondván: pozitívan indult a Szent Anna-kápolna tatarozását célzó projektjük, ezúttal is sikeres volt az örmény művészeti fesztivál, emellett pedig a közösségi ház emeletét is használhatóvá tették.
Az új évvel kapcsolatban rámutatott: igyekeznek havonta szervezni egy-egy örmény napot, amikor különböző programokkal várják a közösség tagjait – és nem csak –, de természetesen a megkezdett projektekről, illetve a megszokott eseményekről sem mondanak le.

Kertész László, Hargita Népe, 2019. jan. 14

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME