Örmény Fiatalok Összerázója

2012 december 27.-én szervezte meg a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület az „Örmény Fiatalok Összerázója” elnevezésű eseményt, az Örmény katolikus Plébánia patinás, örmény motívumokkal díszített gyűléstermében.


A találkozó során a közeledő Karácsony és Új év témakörében a felnőttek mesélték el az örmény szokásokat, mutatták be a jellegzetes karácsonyi énekeket. A mánug dznáv kezdetű örmény éneket közösen megtanulták és értelmezték szavait.
A tanulási hangulatot oldva, társasjáték következett. A gyerekek kaptak egy-egy fejpántot melyre egy kártyalapot erősítettek, a kártya képe jelezte, hogy kik ők. Saját kártyáját senki sem látta, viszont kérdések sorozatával ki kellett találnia azt. Vicces, jó hangulatban telt a játék, hiszen a felnőttek is bekapcsolódtak, és ők is „sült krumplik” lettek. A tevékenység során érződött a személyes közeledés, barátkozás a gyerekek közt.
Ez után következett a három királyok kezdőbetűjének felismerése. A gyerekek egy-egy lapot és írószert kaptak, majd lézeres mutatóval a falra „írt” jeleket kellett lemásolják. Többszöri elmutatás után, szinte mindenkinek hibátlanul sikerült. Ez után tudták csak meg, hogy a G M B betű örmény megfelelőit látták, melyeket házszenteléskor, majd ők is meg figyelhetnek az ajtók fejfáin.
A foglalkozások után következett az ajándékosztás, amit minden gyerek már nagyon várt.Köszönjük az anyagi támogatást főtámogatónknak a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek és a Communitas Alapítványnak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény.

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME