„Médiakaland” gyergyói fiataloknak - örmény támogatással

A Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület (GYÖKE) szervezésében, a Communitas Alapítvány támogatásával 2013. december 20-án bemutatásra került egy fiatalok által készített kisfilm. A rövidfilm örmény fiatalokról szól, és az ő szemszögükből világítja meg az örmény rendezvényeket és szokásokat.

 

 


A kis stáb a Batthyány Ignác Szakközépiskola médiaszakos diákjaihoz csatlakozó érdeklődő diákokból áll, akik Berszán Árus György szakmai irányítása mellett szeptemberi hétvégeken több alkalommal összegyűltek Gyergyószentmiklóson. A találkozás célja az volt, hogy a fiatalok szakmai támogatás mellett és a mai piac igényei szerint megismerjék a filmezést. A fiatalok tapasztalat szerezhettek, amit majd a jövőben, a piacon való elhelyezkedésben kamatoztathatnak.
A projekt 2010-ben kezdődött, de 2013 egy kiemelkedő mérföldkő, amikor az előző próbálkozások részbeni kudarca ellenére a fiatalok megértették az ajánlatban rejlő lehetőséget és aktívan bekapcsolódtak a programba. Sikerült a Gyergyói Medencében működő szakmai csoportok érdeklődését is felkelteni, és két fontos dologban megegyezni: a további programokban fiataloknak nagyobb teret kell adni a tapasztalatszerzésre és a kiemelkedő fiatalokat további fejlődési lehetősségekhez kell hozzásegíteni.
A „Médiakaland” a jövőre kibővül sajtó és reklámszerkesztéssel is. A rövidfilm látható lesz a weboldalon, facebookon is.

Kulcsár László

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME