„Médiakaland harmadszor”

Szakmai gyakorlat média szakos fiataloknak


A Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület (GYÖKE) szervezésében, a Communitas Alapítvány támogatásával 2015. szeptember 5-30 között újra szakmai gyakorlatra volt lehetőségük a fiataloknak. Azzal büszkélkedünk, hogy az idén most már olyan fiatal is került a képzésre, akik mellettünk nőttek és eddig csak mind kis testvér figyelték az eseményeket, ma már mint 9. osztályos média szakos, aktív szerepet vállaltak a média projektben.

Az idén is mind előző években a fiatalok a filmezés és a fotózás technikáját tanulták. A filmkészítésben Berszán Árus György, a fotóban Sándor Laci szakmai irányításával dolgoztak a fiatalok. A képzéseknek van egy elméleti oldala és van egy gyakorlati fele. A kész anyagokat meg közösen nézzük meg és megbeszéljük.
A találkozás célja, hogy a fiatalok szakmai támogatás mellett és a mai piac igényei szerint megismerjék a filmezést fotózást.

A szándékunk, hogy a média más területeire is kiterjesszük a képzést így a sajtó, riportkészítésre is. Így az idén már a Médiakaland a kibővült reklámszerkesztéssel is. Már a nyári időszakban a fiatalok a plakátok készítésére vontuk be Kulcsár László irányításával. Minden évben a média stáb munkája az Örmény Művészeti fesztiválon csúcsosodik ki, amikor a rengeteg rendezvény kiváló alkalmat ad a dokumentálásra.
Ez az alkalom keretén belül a fiataloknak lehetőségük úgy eltanulni a szakmai fogasokat élesben, hogy az ne legyen iskolai kötelező tanagyag. Így teljesen szórakozásnak élik meg ezáltal játszva eltanulják a különböző mester fogásokat a szakemberektől.

A program sikeresnek mondható mivel az idén, a gyerekek munkásságát látva a magyar országi televízió társaságtól kaptunk meghívást a gyerekek részére 1 hónapos szakmai gyakorlatra a MTV-hez.

Programfelelős, Papp Dorottya   

 

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME