Örmény családok találkozója Gyergyószentmiklóson

A rendezvény szeptember 20-22 között zajlott Gyergyószentmiklóson.
A családok találkozója a Biblia ismertetésével kezdődött, amit péntek délután Gál Hunor vezetett a Közösségi Házban, bemutatva a Biblia néhány nem ismert tanítását. Az olvasás meghívása és az írás megértése. Úr akarta, hogy megértsük tanításait. Megmutatta, hogy mennyire fontos a család, és néhány módszert hogyan lehet fenntartani a család integritását.
Szombaton a családok egy kiránduláson vettek részt, amely során meglátogatták a Suceava-i Hagigadar és Zamca örmény kolostorokat és a Szent Kereszt örmény templomot. A kórus tagjai örmény énekeket énekeltek a kolostor papjával együtt. Az ebéd egy hagyományos bukovinai étel volt, egy hangulatos bukovinai vendéglőben.
Azok, akik otthon maradtak, kalákát szerveztek és néhány finomságot készítettek vasárnapra.


A kirándulás végén, aki nem volt elfáradva Kulcsár László irányításával üvegfestésen, ikonkészítésen vettek részt. Mind a fiatal, mind az idősek között nagy volt az érdeklődés.
A vasárnap egy kedves esemény volt, Pál Tibor kórustag és Biró Zsolt kántor bemutatták a kórust, mint egy családot, majd levetítették az idén az Örmény templomban megszervezett XXXIII. Kájoni János egyházi kórustalálkozóról készült filmet. Minden évben más-más Gyergyó-kerületi egyházi kórus a szervező. Az idén az örményekre került a sor. Szép rendezvény volt és a családos találkozó jó alkalom volt átnézni és kiértékelni az eseményeket, azt az összefogást és segítséget az örmény családok részéről, mely alapján mondhatjuk sikeresnek az idei szervezést.
Ezt követően a díjátadó ünnepségre került sor azon 25 család számára, akik az év folyamán jelen voltak a közösség életében és aktívan szívüket-lelküket adták a programok megvalósulása érdekében.
Ezután az közösen elkészített különleges örmény recept alapján készült ételt elfogyasztása következett. A fiatal séf Kovács Zsolt megosztotta az érdeklődők számára a főzési technikákat.

A rendezvényt a Hargita Megye Tanácsa támogatta. Köszönjük a támogatást!

Kulcsár László

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME