Családos örmény fiatalok találkozója

Hargita Megye Tanácsának támogatásával, október 9 és 11 között került megszervezésre a 7.ik örmény családi találkozó Gyergyószentmiklóson.

Az örmények identitástudata és a közösség összetartozását folyamatosan foglalkoztató feladat, amelyre mindig nagy hangsúlyt fektetünk.

A hét végére esett tevékenységen összegyűltek az örmény családok. Figyelve a biztonságra és a fertőzések elkerülésére különböző aktuális témák kibeszélésére került sor. Fontosnak tartjuk a COVID veszély feldolgozását és annak a veszélyét, amit ennek a hatása tud hozni a közösség körében az elmagányosodás és a bezártság. Fontosnak tartjuk, hogy ügyeljünk egymásra és ne hagyjuk elszigetelődni egymást.  A közösség megtartó erejét újra értelmezni kell.

A kis csapat közösen dolgozta ki a nagy családi találkozóra a felkészülést az ajándékok előkészítését az udvaron tartott ebédet eredeti örmény ízekkel.

A csapat egy Örmény zarándok úton is részt vett Moldvában, a bákói örmény közösséget látogatták meg.

A rendezvény kiemelt vendége volt Borboly Csaba Hargita megye tanácsának elnöke, aki részt vállalt a családok és a tagoknak kiosztott emlékkönyvek átadásában.

 

 

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME