Új egyenruhát kapott az örmény egyházi kórus

Az örmény liturgia szerves részéhez tartoznak az örmény miseénekek, melyeket ma már az örmény kórus énekel. Az örmény kórus ezelőtt 30 évvel alakult, Fejér Antal kántor vezetése alatt, és ma is aktív részét képezi az örmény egyházi életnek. Rendszeresen jár fellépni különböző örmény rendezvényekre, de más egyházi eseményekre is szokott meghívást kapni. Ilyen esemény például a Gyergyó medencei Egyházi kórustalálkozó, melynek az idén éppen Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Plébánia volt a házigazdája. A kórusnak mostanig nem volt egyenruhája, ezt a hiányt sikerült pótolni a Hargita Megye Tanácsánál leadott és megnyert pályázata által.

A tervezés folyamatánál figyelembe vettük a kórusok által használt egyenruha típusokat és azt is, hogy tükrözze az örmény jelleget. Így alakult ki az örmény vörös köpönyegekhez stílusban hasonló elképzelés. Örömünkre az örmény közösség is mellénk állt és pénzbeli adományokkal is támogatták elképzeléseinket, ennek eredményeként gyűlt ki a pályázathoz szükséges önrész. A legnagyobb gondunk az anyagvásárlásnál adódott, mivel nehezen kaptunk ilyen nagy mennyiségű egyforma anyagot.

Az egyenruhák ünnepélyes bemutatása október 27.-én volt a vasárnapi örmény rítusú liturgia keretében, melyet megtisztelt jelenlétével Barti Tihamér, Hargita megye Tanácsának alelnöke is.

 Az új ruhák elkészítését a Hargita Megye Tanácsa támogatta. Köszönjük a támogatást!

Pál Tibor

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME