Az online térben jubilált az örmény fesztivál

Visszafogottabb, de más szempontból nagyobb ívű lett a gyergyószentmiklósi Örmény Művészeti Fesztivál.

Az online térben jubilált az örmény fesztivál
Fotó: Gergely Imre

A 10. évfordulóhoz illően nagyobb, színesebb fesztivált szeretett volna rendezni a gyergyószentmiklósi magyarörmény közösség, ám a járvány felülírta az elképzeléseket. Mégsem mondták le teljesen a megszervezését, hanem alkalmazkodtak az adott lehetőségekhez. A találkozás nem maradt el, hanem az online térbe költözött a hétvégén. 

Amint Kulcsár László, a Gyergyói Örmény Katolikus Egyesület vezetője elmondta, a közösségi házban és annak az udvarán zajló eseményeket több csatornán követhették az örményországiak, magyarországi örmény közösségek és azok a lengyelországiak is, akikkel újabban találtak közös történelmi kapcsolatot.

 

Fotó: Gergely Imre

Várták őket személyesen is, de erre a jelenlegi helyzetben nem kerülhetett sor. Élő online bejelentkezés révén azonban létrejött a találkozás.

 

Fotó: Gergely Imre

A közösségi ház termeiben kiállítások nyíltak meg, a kertben pedig az örmény konyha különlegessége, churut és más finomságok készültek. A közönség örmény táncbemutatót is láthatott gyergyói fiatalok előadásában, az új örmény ruhákban. A 10. Örmény Művészeti Fesztivál vasárnap a hagyományos örmény búcsúval zárul.

 

www.szekelyhon.ro, 2020. szept. 13

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME