I. Örmény Mûvészeti Fesztivál

Többnapos rendezvénysorozatot szerveznek szeptember 9–11. között a gyergyószentmiklósi örmény katolikus templom Kisboldogasszony-napi templombúcsúja köré. Az I. Örmény Mûvészeti Fesztiválon a nemzet történelmi, mûvészeti értékeibõl kaphatnak szemelvényeket az érdeklõdõk.

A helyi Örmény Katolikus Egyesület és az Örmény Katolikus Plébánia szervezésében Hargita Megye Tanácsának támogatásával egész napos programok várják az érdeklõdõket, úgy mint fotó- és ikonkiállítás, könyvbemutató, filmvetítések, elõadások, koncertek mellett a hagyományos örmény eledelek, sütemény és örmény konyak kóstolása is szerepel az elsõ alkalommal megrendezett Örmény Mûvészeti Fesztivál programján Gyergyószentmiklóson.

A Mûvészeti Fesztivál megnyitóján Hargita Megye Tanácsának képviseletében Borboly Csaba elnök köszöntötte a jelenlévõket, elmondta, hogy a Székelyföld-képhez szervesen hozzátartozik az örmény közösség, akik lényegesen hozzájárulnak egy másfajta szemléletmód meghonosodásához és az erdélyi konyhamûvészet is az õk szemléletüknek köszönhetõen ilyen gazdag. „Sokat tanulhatunk örmény társainktól, ugyanis egy teljesen idegen nyelvi és kulturális környezetben sikerült megmaradniuk kultúrájukban, ezt is bizonyítja az õszi örménybúcsú, örménykatolikus egyház mûködése, Hargita Megye Tanácsa támogat minden nemzeti megmaradásra vonatkozó törekvést”- fejtette ki a tanácselnök.

 

http://www.lapszemle.ro,  2011. szept. 09., péntek

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME