Angyaljárás a gyergyói örményeknél

Gyermekektől volt hangos a gyergyószentmiklósi örmény ka­tolikus templom Szent Család vasárnapján. A Gál Hunor plébános által celebrált délelőtti szentmisét követően a gyermekek sorba álltak, és mindannyian kis ajándékcsomagot vehettek át az angyaltól. Kulcsár László örmény katolikus egyháztanácsos lapunknak elmondta, minden évben különleges alkalom az angyaljárás, és reméli, hogy jövőre már a felújított közösségi házban tarthatják meg az eseményt.

Angyaljárás. Hagyományt teremtettek Angyaljárás. Hagyományt teremtettek

 

Sokszor egy édesanya könnyebben eltart hét gyermeket, mint később hét gyermek az édesanyát – hívta fel a figyelmet Gál Hunor plébános, aki a nagyszülőket, a házastársakat és a gyermekeket is megszólította mondandójával.
Az ünnepi szentmise befejeztével a gyermekek átvették a közösség és a támogatók segítségével összeállított csomagokat, a kíváncsiságtól hajtva többen közülük már a templomban kibontották az ajándékokat.
– Igyekszünk minél több időt és energiát szánni a közösségformálásra, szeretjük a gyermekeinket, hisz bennük van a jövő, és többek között az angyaljárás hagyományát is nekik kell majd továbbvinniük – fejtette ki Kulcsár László egyháztanácsos, hozzáfűzve: reményeik szerint a közeljövőben már a felújított közösségi házban tarthatják meg a rendezvényeiket.
Mint ismeretes, kalákával kezdték el a közösségi ház felújítását, a cél pedig az volt, hogy az épület tetőterében rendezvénytermet alakítsanak ki. A beruházás összértéke 80 ezer euró, azaz több mint 356 000 lej, amelyből idén mintegy 110 000 lejt tudtak előteremteni. Ez az összeg Hargita Megye Tanácsa és a Bethlen Gábor Alap támogatását is magában foglalja.
Kulcsár László rámutatott: mostanra kiépítették a tetőteret és befödték az épületet, jövőre pedig belső munkálatokkal folytatják a felújítást. A megvalósításhoz bárki hozzájárulhat: az örmény katolikus plébánián továbbra vásárolhatók úgynevezett téglajegyek.

Kertész László, Hargita Népe, 2015. dec. 29

EÖGYKE füzetek

 

Támogatók

 

 

Látogatók

Oldalainkat 40 vendég és 0 tag böngészi

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME