Örmény rítusú szentmisét tartottak Székelyudvarhelyen

Az örmény genocídium 101. évfordulója alkalmából a Székelyudvarhelyi Magyar Örmény Kulturális Egyesület (Örmény Klub) 2016. április 22-én, pénteken megemlékezést tartott, amelynek keretében a változások utáni első örmény katolikus rítusú szentmisét is bemutatták a városban.

A ferences templomban délután 5 órakor megtartott liturgikus eseményt Gál Hunor, a gyergyószentmiklósi örmény katolikusok lelkésze vezette, koncelebrált Papp Antal zetelaki plébános. A liturgián közreműködött a gyergyószentmiklósi örmény kórus és a Vörös Köpönyegesek közössége is.

A rendezvény a Városi Könyvtár alagsorában folytatódott, ahol Barabás Gyöngyvér gyergyószentmiklósi tanár tartott előadást a genocídiumról, majd a jelenlévők örmény költők magyarra fordított verseiből hallgathattak meg néhányat Gyarmathy Melinda előadásában. A megemlékezés alkalmával az erdélyi örmények vallási hovatartozásáról szóló új előadássorozatot indított el Szász Tibor András felsősófalvi református lelkipásztor. Az est közös vacsorával zárult, amelyről nem hiányozhatott az örmények ünnepi eledele, az ángádzsábur-leves sem.

Szöveg: Horváth Enikő
Fotók: Farkas Antal

Forrás: www.romkat.ro

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME