Hamarosan lakhatóvá válik az örmény közösségi ház Gyergyószentmiklóson

A gyergyószentmiklósi örmények közösségi házánál végéhez közeledik az idénre tervezett felújítási, bővítési munkálat. Kulcsár László a jelenlegi helyzetről, a tervekről tájékoztatott.

ormeny-kozossegihaz 001_b
Az idei utolsó simításokat végzik a gyergyói örmények közösségi házánál

Az egykori kántorlak helyén, 2002-ben épült a gyergyói örmények közösségi háza. A bővítésére több éves várakozás után, 2015-ben kaptak anyagi forrást, ekkor kapott az épület új tetőszerkezetet. A 2016-os esztendő a belső munkálatok elvégzéséé volt. Az Örménytemplom utcai épület jövőben kapja meg végleges formáját.

„Mérföldkőhöz érkezett a közösség, most kerülnek az ajtók és ablakok a helyükre és ezáltal úgymond sikerül bezárni az épületet, az idei évre tervezett belső munkálatok utolsó lépéseihez érkeztünk. Azután már csak a belső lépcső burkolása, a meszelés  következik” – ismertette Kulcsár László, továbbá azt is elmondta, hogy év végéig lakhatóvá szeretnék tenni az épületet, az emeleti nagytermet. A külső munkálatok jövő évre maradnak, az örmény közösséget szolgáló épület a végső formáját csak a 2017-es esztendőben kapja meg.

ormeny-kozossegihaz 006_b

A bővítés célja a közösség összefogása is volt. A közösségi ház tetőterében egy nagyobb gyülekező teret alakítottak ki, amely kiállítások, koncertek, fogadások, összejövetelek, közösségi rendezvények helyszíne lesz a következőkben. „Az utóbbi időben erős közösségi életről számolhatok be, és nagy szükség volt egy olyan helyiségre, ahol akár száz ember is egyszerre részt tud venni egy eseményen. A gyerek és ifjúsági foglalkozásokat rendszeressé szeretnénk tenni, és az idősebb generáció bevonását is tervezzük” – mondta a projektmenedzser és további tervekről is szólt, miszerint az örmény közösség meg szeretné mutatni értékeit, és a tetőtérben kialakított nagy terem alkalmas lesz erre is. „Reméljük, december végén az új teremben ünnepelhetünk” – tette hozzá Kulcsár László.

Baricz-Tamás Imola, www.szekelyhon.ro, 2016. november 29.

 

© Gyergyói Örmények
ASOCIATIA ARMEANO CATOLICA GHEORGHENI,
IBAN: RO84BTRL02101205M63124XX,
adószám: 25306308

Free Joomla! template by L.THEME